Skip to main content

Articole

Lansarea oficială a companiei franceze EDENRED, lider mondial al tichetelor de masă, a avut loc pe 25 aprilie la Chișinău

Thursday 26.04.2018

Sloganul evenimentului a fost „STOP! E timpul pentru pauza de prânz!”

Compania EDENRED MD și-a lansat, pe 25 aprilie, oficial activitățile în Republica Moldova printr-un eveniment public la care au participat reprezentanţi ai institutiilor publice, mediului de afaceri, parteneri comerciali şi mass-media. Evenimentul s-a desfășurat într-o pauză de prânz, acțiune simbolică pentru menirea tichetelor de masă, concepute să contribuie la crearea unor obiceiuri alimentare corecte pentru angajați, cu impact pozitiv pe termen lung asupra sănătății și productivității acestora. Membrii echipei EDENRED MD au gătit mâncare pentru oaspeții reuniunii, al cărei generic a fost „STOP! E timpul pentru pauza de prânz!”.

Evenimentul de lansare a fost deschis de doamna Dana Sîntejudean, Director General EDENRED Romania și Republica Moldova, care a discutat despre importanța tichetelor de masă în contextul creării unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul angajaților care se folosesc de acest beneficiu extra-salarial.

„Pauza de prânz nu e doar o necesitate fizică pentru a fi sănătoși, ci și un ritual social care îi aduce pe oameni împreună. De aceea milităm pentru pauză de prânz zilnică în rândul angajaților. Este un gest simplu, care trebuie integrat în normal, în cotidian, în cutumele sociale, în cultura companiilor și a institutiilor”, a declarat doamna Dana Sîntejudean, Director General al EDENRED România & Moldova.

La eveniment a fost prezent și Arnaud Erulin, directorul operațional EDENRED pentru Europa de Nord și Centrală, Franța și Belgia, care a vorbit despre decizia strategică de a investi în Republica Moldova și planurile de dezvoltare a companiei EDENRED pe piața locală.

„Republica Moldova este a 45-a țară din Grupul EDENRED, având un puternic potențial de dezvoltare pe piața tichetelor de masă. Sunt convins că tichetul de masă va contribui la atractivitatea economiei, permițând creșterea productivității salariaților și încurajând o alimentație sănătoasă, așa cum se întâmplă deja în țări precum România, Republica Cehă și Slovacia”, a arătat domnul Arnaud Erulin.

În continuare a vorbit preşedinta Comisiei parlamentare pentru Protecţie Socială, Sănătate și Familie, doamna Valentina Buliga, care a salutat apariția pe piața moldovenească a investitorului francez EDENRED:

„Sunt mândră că Republica Moldova a devenit o țară atractivă pentru o companie cu renume internațional, cum este EDENRED. Tichetul de masă este un instrument social și de sănătate care face parte din pachetul social destinat populației. Îndemn întreprinderile moldovenești să beneficieze de această inovație”, a declarat doamna Valentina Buliga.

Lansarea activității EDENRED în Republica Moldova a fost salutată și de ambasadorul Republicii Franceze, Excelenţa Sa, domnul Pascal Le Deunff, care a promis că vă depune toate eforturile pentru a atrage și alte investiții străine în Republica Moldova.

EDENRED MD este pregătită în deplină măsură să activeze în Republica Moldova, fiind primul operator licențiat de către Agenția Servicii Publice. De asemenea, EDENRED MD a fost autorizată în calitate de operator de date cu caracter personal și a setat oficiul la Chișinău, care asigură operațiunile locale de emitere a tichetelor de masă.

„Prin utilizarea tichetelor de masa, salariaților le va crește puterea de cumpărare, în condițiile în care acestea le sunt oferite ca bonus la salariu, asta însemnând un buget suplimentar pentru hrană. Iar sănătatea angajaților este esențială pentru productivitatea muncii si pentru competitivitatea acestora,” a declarat Dana Sîntejudean.

Compania franceză s-a lansat pe piața moldovenească ca urmare a intrării în vigoare, anul trecut, a Legii ticheteor de masă și a început să emită tichete de masă pe suport clasic, de hârtie, urmând ca în scurt timp să introducă în portofoliul de produse și tichetele de masă pe card. Având o experiență internațională de peste 60 de ani în dezvoltarea tichetelor și a cardurilor preplătite, EDENRED MD dorește să-și aducă contribuția la stabilirea în câmpul muncii și de afaceri din Republica Moldova a unui climat european de încredere și stabilitate, bazat pe inovație, tehnologii și proceduri moderne.