Skip to main content

Articole

Compania franceză EDENRED lansează noi soluții electronice pentru tichetele de masă

Wednesday 26.09.2018

Compania EDENRED anunță introducerea pe piața tichetelor de masă din Republica Moldova a unei soluții digitale moderne, formată din tichete electronice (carduri) și platformă digitală. Astăzi, 26 septembrie 2018, EDENRED a obținut licența de operator pentru emiterea tichetelor de masă în format electronic, care-i permite să completeze în acest fel beneficiile pe care le oferă cardurile de masă.

Aplicația inovativă, pe care EDENRED a implementat-o cu succes în țări precum Cehia și Finlanda, va permite beneficiarilor de tichete de masă pe suport electronic să efectueze plăți cu cardul EDENRED sau direct de pe telefonul mobil și să utilizeze tichetele de masă electronice în toate unitățile comerciale partenere, indiferent de anvergura acestora. EDENRED a dezvoltat această aplicație împreună cu partenerul său local PayNet și vine să suplinească cererea de soluții digitale de plată, urmând trendul plăților mobile.

În urmă cu 3 ani, EDENRED a lansat pe piața din România cu succes soluția digitală formată din card si aplicație mobilă pentru tichetele de masă, fiind utilizată în prezent de peste 750.000 de salariați.

„Tichetele de masă electronice sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din Republica Moldova. Soluția digitală de la Edenred permite angajatilor să efectueze plăti rapide cu smartphone-ul sau cu cardul, simplifică procedurile administrative și aduc flexibilitate sporită. Interesul companiilor și salariaților din Moldova pentru tichetele de masă electronice confirmă apetitul acestora pentru tehnologiile digitale și pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viața de zi cu zi”, spune Dana Sîntejudean, Director General al Edenred România și Moldova.

Tichetele de masa electronice de la EDENRED vor putea fi utilizate pentru cumpărături alimentare în rețeaua de comercianți parteneri, asigurând o acoperire natională: hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetării, etc.

Un avantaj semnificativ constă în faptul că tichetele electronice lansate de EDENRED vor putea fi folosite inclusiv în unitățile comerciale partenere care nu dispun de un terminal bancar, reprezentând o alternativă pentru tichetele de masă pe suport de hârtie, pe care Edenred le emite din luna martie.

Compania EDENRED a dezvoltat, de la lansarea sa oficială, acum jumătate de an, cea mai extinsă rețea de comercianti parteneri pe plan local, punând în circulație peste 200 de mii de tichete de masă cu valoarea nominală de aproximativ 7,5 milioane lei pe baza unor contracte cu întreprinderi din Republica Moldova, care oferă lunar angajaților lor acest beneficiu extra-salarial. Peste 7.000 de angajați moldoveni folosesc tichetele de masă emise de EDENRED pentru fiecare zi lucrată pentru a achita masa de prânz sau cumpărături alimentare în peste 1.150 de unități comerciale partenere.

„Edenred este un promotor activ al alimentației sănătoase, drept urmare ne propunem să creștem gradul de constientizare asupra obiceiurilor alimentare sănătoase și îmbunătățirea percepției despre importanța pauzei de prânz în afara mediului de lucru. Edenred, prin tichetele de masă, vizează conștientizarea beneficiilor unui stil de viață sănătos de către toate părțile interesate, respectiv angajați, angajatori și instituții ale statului” spune Vianney du Parc, Director Regional Edenred Europa Centrală și de Est.

Tichetele de masă sunt importante pentru faptul că măresc puterea de cumpărare a angajaților și cultivă, în timp, o relație corectă și de încredere între angajatori și angajați.